Center
för samtidskonst

Pure et Dure

Pure et Dure

Ann Böttcher, Kajsa Dahlberg, Tova Mozard & Ylva Westerlund

8 december 2001–13 januari 2002
Vernissage lördag 8 december

Signal presenterar utställningen Pure et Dure, ett samarbetsprojekt mellan Ann Böttcher, Kajsa Dahlberg, Tova Mozard och Ylva Westerlund.

Pure et Dure är en installation eller kanske… »

Jacob Fabricius

Jacob Fabricius

Torsdag 29 november 2001
kl 19

Jacob Fabricius, curator och skribent baserad i Köpenhamn kommer att föreläsa om sitt sätt att producera utställningar och om sin syn på förmedlingen av konst. Denna är utmärkande för hans projekt då han använder sig av strukturer utanför… »

Rirkrit Tiravanija

Rirkrit Tiravanija

Tisdag 27 november 2001
kl 19

Konstnären Rirkrit Tiravanija kommer på Signal att föreläsa om sitt arbete och metodik. Hans arbeten handlar ofta om övergången mellan det offentliga och det privata rummet och hur mötet mellan människor därmed förändras. Internationell känd är han för… »

Kvällskurserna / Aftenskolen

Kvällskurserna / Aftenskolen

Tone O Nielsen & Morten Goll

31 augusti–22 september 2001
Vernissage fredag 31 augusti

The Time Falling Bodies Take to Light

The Time Falling Bodies Take to Light

Tommy Olsson & Elin T. Sørensen

12 maj–3 juni 2001
Vernissage lördag 12 maj

Ballongmagasinet

Ballongmagasinet

Tisdag 8 maj 2001
kl 19

BallongMagasinet är ett konstnärsdrivet ljudgalleri baserat i Oslo, Norge. Det startade 1996 som ett radioprogram och sändes varje vecka på en lokal radiostation. Projektet har nu utvecklats till ett Real Audio performance på internet, där nordiska och internationella… »

Luis M. Alonzo-Barkigia

Luis M. Alonzo-Barkigia

Måndag 7 maj 2001
kl 19

Luis Miguel Alonzo-Barkigia, Mexikansk konstnär bosatt i Chicago presenterar projektet ’In Search of Valhalla: A Journey into the Romantic’. Detta är ett projekt i tre delar där en kanot byggs för att sedan fraktas till Nordkap, projektet som… »

Charles Esche

Charles Esche

Onsdag 2 maj 2001
kl 19

Charles Esche, ny Museichef på Rooseum kommer att prata om sin bakgrund som frilans-curator och skribent i Storbritannien och internationellt. Charles Esche är bla redaktör för tidskriften Afterall, initiativtagare till proto-Academy och gjorde förra året utställningen Amatör/Eldsjäl på… »

Gitte Villesen

Gitte Villesen

Söndag 29 april 2001
kl 19

Gitte Villesen, konstnär bosatt i Köpenhamn tar i sina arbeten upp dolda sociala frågeställningar och använder sig av videomediet på ett sociologiskt, dokumentärt plan. Hon gjorde nu i mars utställningen ”The Building – The Bikeshop – Andy’s Furniture”… »

Torbjörn Limé

Torbjörn Limé

Onsdag 25 april 2001
kl 19

Malmökonstnären Torbjörn Limé kommer att berätta om sitt arbete med The Pineapple Project Room i Malmö och Sparwasser HQ i Berlin. The Pineapple Project Room, som han driver tillsammans med kollegan Björn Wangen, är sedan 1997 en mobil… »