Torsdagen 31 augusti 2006
kl 19

“Nu ska vi göra en plan för höstterminen. Hittills har vi en ljud-workshop, intersektionalitet i teori och praktik, poesi för öppen himmel och dans på schemat som kommer att presenteras närmare under mötet. Men vi vill ha mer – vi behöver er hjälp att bygga Malmös bästa universitet! Vad vill vi ska hända i Malmö? Vad vill vi lära om och lära ut? Kom med förslag, dela med dig av din kunskap. Både organiserade och oorganiserade feminister är inbjudna för att samtala om vad vi gör och vad vi vill göra. Till hjälp har vi sockervadd, musik och bollflickorna Girls with balls som hälsar välkomna. Så kom med idéer, önskemål och galenskap!

/magister Gustavsson och magister Nyberg.”

Tanken med MFK är att omvärdera historien så som vi lär oss den på skolor och universitet idag. Fokus är dels på att uppvärdera kvinnors kunnande men också på att hitta ”nya” eller andra former för berättande, kunnande och lärande. MFK sammanför, aktiverar och dokumenterar de resurser som finns kring feminism i Malmö. Mujeres Publicas arbetsmetoder och syn på förhållandet mellan kultur och politik har inspirerat MFK och vi ser outnyttjad potential i konsten. Detta är ett försök att sammanföra strategier och resurser från både politiken och kulturen. Förhoppningen är att MFK så småningom kommer ha en egen lokal men för tillfället är universitetet ambulerande.

Initiativtagare till MFK är Lisa Nyberg och Johanna Gustafsson, båda konstnärer och engagerade feminister. Johanna har bl a skrivit boken ”female bonding”, var med och anordnade Feminism 2006 i Malmö och är en drivande del i feministiska konstaktivist gruppen ”föreningen JA!”. Lisa har jobbat under namnet T.G.T – tjejer gillar tjejer, med olika projekt om kärlek mellan tjejer i Malmö, makt inom parrelationer och den ologiska heterosexualiteten.

För mer information om MFK:
www.mfkuniversitet.blogspot.com