Francis Patrick Brady, Jeannette Ehlers, Jacob Kirkegaard, Iman Mohammed,
Karin Tidbeck, Andrzej Tichý

Maj–juni 2018

Øresundsbron – hyllad för sin banbrytande ingenjörskonst och arkitektoniska skönhet – började byggas från vardera sida sundet mellan Sverige och Danmark. När de två delarna slutligen rörde vid varandra möttes de två rikenas tronarvingar symboliskt på mitten. Den 1 juli 2000 överbryggades till slut en region som alltid har uppfattats som en sammanhängande geografi. Men i januari 2016 blev bron plötsligt en vägg. Ett totalstopp för de som sökte skydd under flyktingkrisen, som den kom att kallas, och inträde nekades alla de som flydde mot en säkrare framtid.

Och så har vi Bron/Broen – svensk och dansk televisions stora framgångssaga, lovprisad internationellt för sin nordic noir-intrig och kusliga scenbild som blandar samman de två städernas landskap till ett tredje. En fiktiv dubbelplats sprids världen över.

Nu är det dags för To the east and to the west, two planets appeared on the horizon.

Sex gäster från båda sidor har bjudits in att skapa en experimentell seriefiktion som vecklas ut i fyra episoder och som utspelar sig i båda städerna under maj och juni. Serien kulminerar i en säsongsfinal som äger rum i Malmö den 20 juni 2018.

Önskar du få de individuella inbjudningarna till varje evenemang i serien, vänligen anmäl dig till vårt nyhetsbrev på info@signalsignal.org

Stay tuned!