Elena Wolay, Mats Stjernstedt, Maja Karlsson
Tisdag 28 maj 2019
kl 19

Metood bjuder in till ytterligare ett djuplodande samtal om förutsättningarna för konstverksamhet, denna gång på Signal. Vi har samlat tre personer ur det lokala kulturlivet, verksamma på olika scener och med olika bakgrund: Elena Wolay (Jazz är Farligt), Mats Stjernstedt (Malmö Konsthall) och Maja Karlsson (MAKEMAKE, Le Bombe, Style by Magic/Darkest Karlsson etc.)

Samtalet börjar kl 19 och sker på svenska.

Efter samtalet, ca kl 20:30, blir det spelning med Malmös tyngsta och djupaste musikaliska gräsrot, MAKEMAKE:

FUCK FUTURE
JAG ÄR ÖVERTYGAD OM ATT DET FINNS FREAKS DÄR UTE SOM BEHÖVER HÖRA EXAKT DEN HÄR MUSIKEN. DET ÄR FÖR ER JAG SKRIVER. DET VAR INTE MENINGEN ATT SKRIVA LÅTAR SOM NI INTE KAN SPELA FÖR ERA SLÄKTINGAR ELLER KOLLEGOR. DET ÄR BARA DET ATT NÄR JAG SKRIVER UTAN FILTER BLIR DET LÅTAR SOM NI INTE KAN SPELA FÖR ERA SLÄKTINGAR ELLER KOLLEGOR. DET ÄR EXAKT SÅDANA LÅTAR, SÅDAN KONST, VI MÅSTE SKAPA. KONST SOM ÄR FÖR ÄCKLIG, FÖR PINSAM, FÖR SORGLIG, FÖR ARG. SOM FÖRSÖKER GESTALTA ATT LIVET ÄR STÖRRE, LIVET VILL SPRÄNGAS, LIVET VILL LEVAS.

NÄR ROBOTARNA TAR ÖVER, MÅSTE DET FINNAS BEVIS PÅ ATT VI FÖRSÖKTE LEVA.

METOOD verkar för att förhindra sexuella trakasserier och övertramp, exponera informella maktstrukturer och krossa tystnadskulturen inom konstvärlden.