Akram Al Halabi, Tova Berglund, Lukaza Branfman-Verissimo, Mattias Eliasson, Stina Malmqvist, Anni Puolakka & Jaakko Pallasvuo

Performativa event: Jens August Lindqvist Cooking Ensemble, Lisa Busby, Natalia Rebelo & Jin Mustafa

14 september–4 november 2018
Vernissage fredag 14 september kl 18–sent

Att fira födelsedag är ingen lätt sak. Än mindre när du fyller jämnt. Plötsligt blir tiden statisk, kännbar – ett flöde av händelser kondenseras till en enda dag. Och när du sedan inser att du har levt lika länge som Google, vilket är typ för alltid, så känns det nästan lite läskigt.

Men ett liv levt fullt ut är ett liv kantat av utmaningar. Så, låt oss fira. Och vad bättre sätt att göra det på än att be nya och gamla vänner att ge dig en present. En säsong av gåvor, en säsong av presenter.

Den första inbjudan går ut till Alta Art Space i Malmö. Alta Art Space (Julia Selin, Matti Sumari, Stina Malmqvist, André Talborn, Petter Dahlström Persson, Jens August Lindqvist, Ida Persson) är först och främst ett ateljékollektiv, men också en konstnärsdriven utställningsplats. Ett okonventionellt rum där konstnärer bjuds in att visa verk – en plats för experimenterande – men också en social mötesplats för den växande konstnärsscenen i Malmö. I sin tur ger de oss utställningen Love comes first och introducerar oss till nya bekantskaper och konstnärliga röster.

Så det är såhär vi väljer att fira – ett perfekt tillfälle att lyfta fram gemensamma intentioner och värderingar när det kommer till vilken typ av konstvärld vi vill ha och vara del av. Eller med andra ord, uppmärksamma initiativ och kollegor med hjärtat på rätt plats och ett uppriktigt engagemang.

Och eftersom ”Don’t trust anyone over 30” är något av ett ledmotiv för vår tid, så har vi i alla fall tio år till innan vi kastar in handduken.

Grattis till oss, vi fyller 20!