Ola Gustavsson, Unnar Örn
10–13 april 2003

Signal har bjudit in konstnärerna Ola Gustafsson och Unnar Örn för att under en period på fyra dagar diskutera och elaborera kring betydelsen och upplevelsen av ”utställningsrummet” och hur man kan arbeta med det.

Tankar kring dessa frågeställningar uttrycks både genom visuella ingrepp i rummet och genom en inbjudan till besökare och andra aktörer att aktivera gallerirummet.

Under projektet arrangeras öppna samtal som ett försök att kartlägga Malmös konstscen och dess olika aktörer i dag och i ett historiskt perspektiv. Samtalen leds av konstnärerna i närvaro av Signal samt inbjudna gäster. Malmös konstpublik är välkomna att deltaga och påverka. Diskussionerna redovisas i gallerirummet och kan redigeras av besökarna. Tillhörande kvällsevenemang låter dagens diskussioner fortsätta under mer sociala former.

Projektet kommer att följas upp med en publikation under hösten 2003.

 

Program

Torsdag 10/4
17-19: Öppet samtal- kartläggning av Malmös konstscen nu och ur ett historiskt perspektiv
19-22: Vernissage, DJ Johan Rundqvist

Fredag 11/4
15-17 samt 18-20: torsdagens diskussioner fortsätter under två pass.

Lördag 12/4
11-18: Signal kommer under lördagen att fungera som ett inforcenter för en samtidskonstvandring i Malmö. Förfriskningar serveras.

Söndagen 13/4
16-22: Democratic Audio arrangerat av Lesley Young. Du är välkommen att under 20 minuter spela dina egna skivor, inga förkunskaper krävs eller önskas. Förfriskningar serveras.

 

Ola Gustafsson jobbar med skulpturala objekt och installationer som betraktaren kan använda och förändra på olika sätt. Situationen skapar verket/objekten. Han grundade ELASTIC projects – plattform för samtidskonst i Malmö i december 2002, som jobbar med Malmö som bas och opererar inom den internationella konstscenen. Senaste genomfördes Frekvens Malmö på Sthlm Art Fair och under 2003 öppnas ett utställningsrum i Malmö. Han har tidigare jobbat med att organisera utställningar och projekt i Skottland med protoacademy.

Unnar Örn skapar olika situationer som behandlar institutioner, platser och sociala nätverk där hans verk synliggör och kommenterar existerande kontext. Genom att blottlägga och vända på specifika situationer visar han på dess konstruktioner och invanda mönster. Han har arbetat med och organiserat gemensamma projekt med andra konstnärer, exempelvis The Yellow House i Reykjavik och publikationen Open Mouth här i Malmö.

Tack till KRP Pall & Emballage AB