Lördag 3 februari 2024
kl 19

Ett nytt år tar vid. Mörkret fortsätter.
För att låta utställningen Pengar eller livet resonera med oss ett tag till har vi bjudit in det norska static-oil-core bandet Statoil och poeten Kristofer Flensmarck att inleda vårt 2024. En ny början. En fortsatt strävan mot en annan värld.

kl 19.00 Dörrarna öppnas
kl 19.30 Kristofer Flensmarck läser ur diktsamlingen Signal
kl 20.15 Static-oil-core med Statoil

Kristofer Flensmarck
Signal (Anti, 2021)
Signal är ett existentiellt narrativ, en varierad monotoni, en glödande dronekomposition av alltmer avlägsna toner och ljusblink. Ett alfabetiskt ordnat försök att inkludera allt det som successivt försvinner i den stora pågående kollapsen. All förlust, all ilska, all meningslöshet, all skönhet. All natur, all rädsla, all skit, all stillhet, all tid. Ett teckenspråk uppfunnet efter att kontakten brutits, splittrat i indikationer och antydningar. Den konceptuella diktningen förbrukas och upphävs.

det förflutna och nu

det förkolnade

Statoil
Static-oil-core
Statoil är ljudet av den klibbiga, svartguldiga vätskan som pumpas upp ur jorden, distribueras över hela världen och förvandlas till kapital. Som den enda bevararen av genren “static-oil-core” (en instrumental genre med tunga, repetitiva riff och skrikande ljud) är de en manifestation av långfingret till hyperkapitalismen, den cyniska utvinningen av råmaterial och bristen på medkänsla gentemot den vanliga människan.
Teaser